7. CNR Mersin Kitap Fuarı açılışı

7. CNR Mersin Kitap Fuarı açılışı

ABONE OL
Ekim 23, 2022 00:12
7. CNR Mersin Kitap Fuarı açılışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz’in en büyük kültür aktifliği

100’ün üzerinde yayınevinin iştiraki ile 12 bin 500 metre kare alanda düzenlenen 7. CNR Mersin Kitap Fuarı, Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 30 Ekim’e kadar kapıları açık olan fuar, 500’ün üzerinde söyleşi, seminer ve panel ile birbirinden kıymetli muharririn katılacağı imza gününe mesken sahipliği yapacak.

Akdeniz Bölgesi’nin en kıymetli kültür etkinliklerinden biri olan CNR Mersin Kitap Fuarı, Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlarından Olumlu Fuarcılık tarafından Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve KOSGEB takviyesi ile düzenlenen 7. CNR Mersin Kitap Fuarı, daha birinci gününde kitapseverlerin ağır ilgisi ile karşılaştı.

CNR Mersin Kitap Fuarı, CNR Holding İdare Heyeti Lider Ceyda Erem’in konut sahipliğinde, Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, AKP Mersin Milletvekili Hacı ÖZKAN, Mersin Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Gülcan KIŞ, MTSO – Mersin Ticaret ve Sanayi Odası İdare Heyeti Lideri Ayhan KIZILTAN, MTSO – Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Lideri Abdulhamit İZOL’un iştiraki ile açıldı.

‘’Kitap zihnimizi ve yolumuzu aydınlatan en pahalı kaynaklardır’’

CNR Mersin Kitap Fuarı üzere hoş bir aktifliğin açılışından duyduğu memnuniyeti lisana getiren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ‘’Kitap okumanın kıymetini ne kadar anlatsak yetersiz kalır. Kitaplar, zihnimizi ve yolumuzu aydınlatan kaynaklardır. Kitap hayatımızın her anında, hangi yaşta olursak olalım, yanı başımızda durması gerekir. Hiç bir beklenti olmadan size bir dünyanın kapısını açarak sizin o kapıdan içeri girmenizi sağlar. O kapıyı araladığınızda aydınlanırsınız. Okudukça da nasıl büyük bir deryanın içinde olduğunuzu idrak edersiniz. Bir kitap okuyan çok şey bildiğini, on kitap okuyan bir şeyler bildiğini, yüz kitap okuyan ise hiç bir şey bilmediğini anlar. Okudukça yeni şeyler keşfeder yeni parantezler açarsınız’’ dedi.

“Okumak her nesil için çok faydalıdır”

Fuar açılışına katılan AK Parti Mersin Milletvekili Hacı ÖZKAN, ” Okumanın ne kadar yararlı bir şey olduğunu, çok okuyarak deneyim edinen birisiyim. Okumak her nesil için pahalıdır. Kitaplar insanların farklı hayatlar yaşamasına, bu hayatları yaşamasına vesile olur” dedi.

‘’CNR Mersin Kitap Fuarı, bizim için toplumsal sorumluluk projesidir’’

Bu usul fuarların yalnızca kitap alışverişi yapılan yerler değil, on binlerce okuru, en sevdikleri muharrir ve çizerlerle bir ortaya getiren toplumsal ve kültürel tertipler olduğun belirten CNR Holding İdare Konseyi Lider Ceyda Erem, ‘’CNR Mersin Kitap Fuarı, CNR ailesi için bir manada toplumsal sorumluluk projesi halini aldı. Zira kitap, kitap okumak ve okunmasına vesile olmak bizim için çok kıymetli. Düzenlediğimiz kitap fuarı tertipleri ile Türk halkının kitap okuma alışkanlığını daha üst çekme gayretindeyiz. Hem Mersin’de, hem de İstanbul’da organize ettiğimiz kitap fuarları aracılığı ile toplumumuzun tertipli kitap okuma alışkanlığına katkı sağlayabilirsek bizim için en büyük kar budur. Bu yüzdendir ki kitap fuarlarımıza ticari bir platform olarak bakmıyoruz. 12 bin 500 metrekare alanda düzenlediğimiz fuarın kapıları 30 Ekim’e kadar açık olacak. CNR Mersin Kitap Fuarı’nı bu yıl 500 binin üzerinde kitapseverin ziyaret etmesini bekliyoruz’’ dedi.

‘’ Bilgiye ulaşmanın yolu okumaktan geçer’’

Okuyucuları daha çok kitapla buluşturmak gayesiyle 7.si düzenlenen kültür, sanat ve bilgi dolu CNR Mersin Kitap Fuarı’nda olmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Gülcan Kış, ‘’Sadece Mersin’in değil Çukurova ve Akdeniz’in en değerli kültür etkinliklerinden olan fuarın hepimize hoş hisler bırakmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz üzere insan ömrünü etkileyen en değerli ögelerden biri bilgi sahibi olmaktır. Elbet bilgiye ulaşmanın yolu okumaktan geçer. Okumayan insan öğrenemez, düşünemez ve sorgulayamaz. Hepimizin gayesi bu fuar ve etkinlikler aracılığıyla insanların okuma alışkanlıklarının daha da artırması ve ufkunun açılmasıdır. Kitap fuarları kültürel zenginleşme manasında kıymetli bir alandır. Fuarlar bilginin korunması, yaşatılması ve yayılması demektir. Bu nedenle bu tıp kitap fuarlarımızın sürekliliğin sağlanması aktifliğinin artırılması kentimiz için çok değerlidir. Mersin’in her manada gelişmesi biraz da buna bağlıdır. Çok yazan çok okuyan Mersin, hepimizin hasretidir. Mersin Atatürk’ün yolundadır. Mersin hayatta en gerçek yol gösterici ilimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün müsaadeden gitmektedir’’ dedi.

‘’Kitap hayatın akışını değiştirir’’

Kitap fuarlarının her vakit ilgi çeken fuarlar olduğunu vurgulayan MTSO – Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası İdare Şurası Lideri Ayhan Kızıltan, ‘’Bu manada CNR’a çok teşekkür ediyorum. Kitap hayatın akışını değiştirir. Kitap okumak bilgi dağarcığımızı geliştirmemizde çok değerlidir. Bilhassa gençler kendini geliştirmek için kesinlikle kitap okumalı. Gerçek bir bilim ve ilim adamı olmanın yolu okumaktan geçer.’’ dedi.

Her yaştan okuyucu için milyonlarca kitap

Okurların merakla beklediği 7. Mersin CNR Kitap Fuarı, bu yıl okuyucuyu, ortalarında Yapı Kredi, İş Bankası, Kırmızı Kedi, İnkılap, Takviye, Sel, İndigo, Ephesus, Kafka, İşler, Can ve İthaki’nin de olduğu 100’den fazla yayıneviyle buluşturuyor.

Yıl boyunca Mersin ve Adanalı okurlar tarafından merakla beklenen fuarda, kesimin en öncü yayınevi, yayıncı, basın yayın kurumları, üniversite ve dershaneler, araştırma ve kültür merkezleri, yayın kümeleri ve telif ajansları birebir çatı altında buluştu. Bilhassa Mersin ve etrafında eğitim gören 1 milyon öğrencinin sabırsızlıkla beklediği fuarda, her yaş kümesine hitap eden öyküden romana, şiirden imtihana hazırlığa kadar farklı içerikte milyonlarca kitap sergileniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.