DOLAR 19,1824 0.07%
EURO 20,9190 -0.14%
STERLIN 23,7621 -0.29%
ALTIN 1.219,23-0,11
BIST %
BITCOIN 534263-2,54%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altında küresel resesyon baskısı

Altında küresel resesyon baskısı

ABONE OL
Ekim 20, 2022 23:09
Altında küresel resesyon baskısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın, Fed’in para politikasında agresif sıkılaştırmaya devam edeceği ve yatırımcıların güvenli varlık olarak yeniden ABD dolarına sığınmasına neden olabilecek bir resesyonu tetikleyebileceği spekülasyonları ile üç haftanın en düşük seviyesini korudu.

Spot piyasada altının onsu 1.623 doların altını test etti.

Doların yıl içinde yeniden güç kazanması değerli metalin Mart ayında gördüğü yıllık zirveden yüzde 20 değer kaybetmesini sağlamıştı.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Çarşamba günü yaptığı açıklamada, politika faizinin yüzde 4,5 ile 4,75 arasına yükseltilmesine rağmen çekirdek enflasyonun hızlanması durumunda Fed’in sıkılaşmaya devam edebileceğine işaret etti. Bu açıklamayla dolar ve tahvil getirilerinin yükseldi.

“Bankacıların enflasyonu düşürmek için daha yüksek faizlere ihtiyaç duyulduğuna dair retoriği sürerken Fed yetkililerinden gelen şahin yorumlar değerli metalleri sarsmaya devam ediyor” diyen Phillip Nova Kıdemli Emtia Müdürü Avtar Sandu geçtiği bir notta, “Daha yüksek tahvil getiriler altın fiyatları için iyi olmaz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.