CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2-4 Kasım tarihleri ortasında İngiltere’ye gidiyor… ‘Krizden çıkışın hazırlığı’

CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2-4 Kasım tarihleri ortasında İngiltere’ye gidiyor… ‘Krizden çıkışın hazırlığı’

ABONE OL
Kasım 17, 2022 09:00
CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2-4 Kasım tarihleri ortasında İngiltere’ye gidiyor… ‘Krizden çıkışın hazırlığı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birinci olarak ABD’de Boston ve Washington ile başlattığı çalışma toplantılarının ikinci durağı olarak 2-4 Kasım tarihleri ortasında İngiltere’ye gidecek. Kasım ayında yeni bir vizyon programı açıklayacağını duyuran Kılıçdaroğlu, bu kapsamda farklı bölüm ve alanlarda uzman isimleri ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunacak. 

Kılıçdaroğlu’nun bu kapsamda, “Türkiye’nin yetişmiş insan gücünü, Türkiye’nin içinde bulunduğu güçlü kuralları aşmak için seferber edeceği” söyleniyor. Kılıçdaroğlu’nun, “Brexit süreci sonrası dünyada teknoloji ve finans alanında en değerli merkez olma özelliğini sürdüren Londra’da üç günlük programında, yenilikçi teknoloji fonları başta, Türkiye’ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma bedeli yüksek yabancı yatırım girişini sağlayacak kelam sahibi kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler yapacağı” belirtiliyor. Bu program ile Türkiye’ye pak ve üretken yatırım kaynaklarını çekmenin yerini oluşturmayı hedefleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin büyümesi ve gelirin tabana yayıldığı bir sistemin tesis edilmesi için hazırlıklar yaptığı” kaydediliyor. 

Kılıçdaroğlu’nun bağımsız yatırımcı ve fon temsilcileriyle bir ortaya geleceği de belirtilerek “temaslarında Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış yoluna dair kıymetli vurgular yapacağının” altı çiziliyor. Görüşmelerinde Türkiye’ye gelecek nitelikli ve pak yatırımları muhataplarıyla ve yatırım uzmanlarıyla birlikte değerlendireceği aktarılan Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin potansiyeline uygun esaslı değişime dair bakış açısını paylaşacağı” söyleniyor.

‘SARAY, METAMFETAMİN SALGININI BESLİYOR’

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile toplumsal medyadan bir görüntü yayımlayarak “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın tertibi bu salgını besliyor” dedi. Kılıçdaroğlu, metamfetamin tehlikesine dikkat çekerek “Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur” formunda konuştu. İktidarın uyuşturucu paralarını cari açık finansmanı için kullanarak her türlü karaparanın ülkeye girmesine müsaade verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bakmayın ‘Okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Kirli paranın sonucudur bu. Belediye liderlerimizle konuştuk. Sokaklarda çocuklarımız için gayret vereceğiz” tabirlerini kullandı. 

KARAMOLLAOĞLU’NU KUTLADI: SAATİMİZ İKTİDARA AYARLI

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin 8. Olağan Kongresi’nde yine genel başkanlığa seçilen Temel Karamollaoğlu’na tebrik bildirisi gönderdi. Kılıçdaroğlu, bildirisinde, “Millet İttifakı ortağımız Saadet Partisi’nin 8. Olağan Kongresi’nde tekrar genel başkanlığa seçilen Sayın Temel Karamollaoğlu’nu tebrik ediyor, Saadet Partisi topluluğuna güzel olmasını diliyorum. Türkiye’yi tekrar ayağa kaldırmak için saatimiz iktidara ayarlı” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.