DSİ’de Lüleburgaz görüşmesi

DSİ’de Lüleburgaz görüşmesi

ABONE OL
Ekim 21, 2022 22:42
DSİ’de Lüleburgaz görüşmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dere yatağı ve köprüler için önemli adım!

DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ile Lüleburgaz Deresi ve Mimar Sinan’ın eseri tarihi taş köprüyü taşıt yükünden kurtaracak alternatif köprüler için görüşen Başkan Gerenli, Müdürlüğün dere yatağının temizliği ve köprülerin yapımını kısa süre içinde tamamlayacağı sözünü verdiği söyledi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli beraberindeki Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay ile birlikte DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ile Lüleburgaz’da yıllardır kangren haline gelen dere ıslahı ve tarihi Sokullu Mehmet Paşa köprüsünü taşıt yükünden kurtaracak yeni köprüler hakkında önemli görüşme gerçekleştirdi.

O sorunlar masaya yatırıldı

Gerçekleşen görüşmede Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin tüm hazırlıklarını tamamladığı Kuzeybatı Çevre Yolu için dere üstünden geçecek köprülerin yapımına bir an evvel başlanması gerektiğini söyledi. Bununla birlikte her sene taşkınların yaşandığı Lüleburgaz Deresi’nde temizlik ve ıslah çalışmalarının tamamlanması gerektiğini söyleyen Başkan Gerenli sürecin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

“Sürecin takipçisi olacağız”

DSİ 11. Bölge Müdürü Yücegök de konuyla ilgili olarak dere yatağı temizliğinin bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Öte yandan Yücegök tarihi köprüyü taşıt trafiğinden kurtaracak yeni köprüler için de DSİ Genel Müdürlüğü’nden onay geldiğini, en kısa süre içinde ihaleye çıkacaklarını belirtti. Konuyu takibi sürdüreceklerini söyleyen Başkan Gerenli, “DSİ 11. Bölge Müdürü Sn. Faruk Yücegök’ten dere yatağının temizleneceği ve tarihi taş köprümüzü taşıt yükünden kurtaracak yeni köprülerin kısa zamanda yapımına başlanacağı sözünü aldık. Lüleburgaz halkı adına sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.