DOLAR %
EURO %
STERLIN %
ALTIN
BIST %
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Erdoğan: Tahıl koridoru muahedesinin uzamasında mahzur yok

Erdoğan: Tahıl koridoru muahedesinin uzamasında mahzur yok

ABONE OL
Ekim 22, 2022 02:09
Erdoğan: Tahıl koridoru muahedesinin uzamasında mahzur yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson’un kendisinden randevu istediğini söyledi.

Azerbaycan dönüşü uçakta medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Arkadaşlarımıza ‘randevu verin, gelsin’ dedim.” diye konuştu. Türkiye’nin terör örgütleriyle kontaklı bireylerin iade taleplerini kendisiyle tekrar görüşeceğini anlatan Erdoğan, “Bizim bu noktadaki niyetimiz değişmedi. Bu cins cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım. Bunlar bize verilmediği sürece parlamento etabında bu iş yürümez.” sözünü kullandı.

Tahıl koridoru muahedesine da değinen Erdoğan, “Sevkiyat mutabakatını uzatma noktasında rastgele bir mâni kelam konusu değil. Dün akşam Zelenskiy ile yaptığım görüşmede de Sayın Putin ile yaptığım görüşmede de yeniden bunu gördüm. Fakat bu ortada rastgele bir tıkanma olursa aşmamıza mâni bir hal de yok.” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin tarafları bir ortaya getirip barışın sağlanması konusunda uğraşlarını sürdüreceğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yürütülen F-16 müzakereleri konusunda soru üzerine de sürecin planlandığı biçimde ilerlediğini anlatırken, “Tabii bizim için tek çıkış yolu Amerika değildir. Gerektiğinde motamot S400’lerde olduğu üzere biz Amerika’nın dışında da alternatiflerle görüşüyoruz. Oralardan da bu işin temini yoluna gideriz. Elimizde bu tıp alternatifler de var” diye ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.