DOLAR %
EURO %
STERLIN %
ALTIN
BIST %
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Fransa’da enerji grevi büyük oranda sona erdi

Fransa’da enerji grevi büyük oranda sona erdi

ABONE OL
Ekim 21, 2022 00:09
Fransa’da enerji grevi büyük oranda sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’da petrol işçilerinin büyük bölümü greve son verdi, eylemler yalnızca iki rafineride sürüyor.

Neredeyse bir aydır Fransa’nın akaryakıt istasyonlarına yakıt akışını kesen, uzun kuyruklara ve kamuoyunda öfkeye yol açan grevde işçiler, enflasyonu orantılı biçimde yansıtacak ücret artışı talep ediyor.

CGT sendika sözcüsünün Reuters’a verdiği bilgiye göre TotalEnergies’in La Mede’deki rafinerisi ile Dunkirk’deki deposunda işçiler bu sabah işe dönme kararı alırken diğer tüm grevler sonlandırıldı.

CGT, yüzde 10 artış talep etmiş, yüzde 7’lik artışla uzlaşma sağlanmıştı.

AFP’ye dün konuşan sendika sözcüsü de Donges’de, Bouches-du-Rhone bölgesinde ve kuzeydeki üç rafineride işçilerin grevi sonlandırmaktan yana oy kullandığını belirtmişti.

Akar yakıta ulaşım sorun olmuştu

Fransa hükümet sözcüsü Olivier Veran’ın yaptığı açıklamaya göre grevler sebebiyle akaryakıta ulaşmakta sorun yaşayan istasyonların oranı, haftasonu yüzde 30 civarındayken yüzde 21’e indi.

Kabine toplantısından sonra konuşan Veran, “Normal bir duruma geri dönmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son birkaç günkü gelişmeler, bunu yakında başarabileceğimize işaret ediyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.