HKP Elazığ’daki maden ihalesini yargıya taşıdı: Dilekçede ‘Bilal Erdoğan’ detayı

HKP Elazığ’daki maden ihalesini yargıya taşıdı: Dilekçede ‘Bilal Erdoğan’ detayı

ABONE OL
Aralık 2, 2022 17:00
HKP Elazığ’daki maden ihalesini yargıya taşıdı: Dilekçede ‘Bilal Erdoğan’ detayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan bakır, kobalt, kurşun, çinko ve demir madenleri rezervlerinin çıkarılması için yapılan ihaleyi 2 milyar 205 milyon TL bedelle Cengiz Holding İdare Konseyi Üyesi Onur Cengiz’in ortağı olduğu Port Madencilik A.Ş. kazanmıştı.

Bölge halkı tarafından mahkemeye taşınan ve lokal mahkemeler tarafından durdurma kararı verilen ihale ile ilgili Danıştay 13. Daire Başkanlığı’nın ‘ihale hukukuna uygun’ kararına yansılar sürüyor.

4 İSME ‘NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK’ SUÇLAMASI

HKP avukatları; Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Port Madencilik İdare Şurası üyesi Halil İbrahim Bacacı ve Cengiz Holding İdare Heyeti üyesi Onur Cengiz hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata duyurusunda bulundu.

HKP avukatları tarafından başsavcılığa verilen dilekçede yer alan yetkililerin “görevi berbata kullanma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek maksadıyla örgüt kurma” hatalarını işledikleri sav edildi. Ayrıyeten yetkililer hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.

CHP’Lİ VEKİLLER ŞAHİT OLARAK DİNLENSİN TALEBİ

Öte yandan avukatlar CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, gazeteci Murat Ağırel, Elazığ Mermerciler ve Madenciler (EMMAD) Derneği yöneticileri ile bölge halkının şahit sıfatıyla dinlenilmesini talep etti.

“ASRIN YOLSUZLUĞUDUR”

Suç duyurusuna ait HKP avukatı Kerim Bütün açıklama yaptı.

Bütün, şu tabirlere yer verdi:

“Saygıdeğer halkımız; boğazına kadar yolsuzluğa batmış AKP, yolsuzluklar siciline bir yenisini daha ekledi. Gazeteci Murat Ağırel’in açıkladığı asrın yolsuzluğu 100 milyar dolar üzere bir sayıya ulaşmıştır. 100 milyar dolar yalnızca 2 milyar dolar karşılığında beşli çeteden biri olan Cengiz Holding’e peşkeş çekilmiştir. Peşkeş çekilme kıssası şu formda yaşanmıştır; Elazığ yerelde faaliyet yürüten Port Madencilik Anonim Şirketi isimli bir şirket ihaleye katılma hakkı bulunmaması nedeniyle Cengiz Holding’in İdare Heyeti üyesi Onur Cengiz’e payının yüzde 50’sini devretmiştir. Bu bölümün akabinde kelam konusu ihale Port Madencilik Anonim Şirketi’ne verilmiştir. İhale bedeli yalnızca 2 milyar dolardır, karşılığında elde edilen gelir ise 100 milyar doları bulmaktadır.

“AKP’DEN HESAP SORACAĞIZ”

Peki, kimdir bu Port Madencilik Anonim Şirketi? Port Madencilik Anonim Şirketi, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın lise arkadaşı Halil İbrahim Bacacı’nın İdare Heyeti Üyesi olduğu bir şirkettir. Böylesi bir yolsuzluk lakin ve fakat siyasi kontaklarla mümkün olabilirdi. Biz de bunu araştırdık ve teyit ettik. Kelam konusu yolsuzluk olaylarında sorumlu olan Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Port Madencilik Anonim Şirketi İdare Heyeti üyesi Halil İbrahim Bacacı, Bilal Erdoğan ve Cengiz Holding’in İdare Şurası üyesi Onur Cengiz hakkında cürüm duyurusunda bulunduk.

Bu yolsuzluk 100 milyar dolar bedeliyle Elazığ’ı ihya edebilecekken, yalnızca birkaç parababasına peşkeş çekilmiştir. AKP bir sefer daha halkımızın çıkarlarını düşünmemiş, parababalarının, sermayenin, zenginlerin çıkarlarını düşünmüştür. Er veyahut geç AKP’den hesap soracağız!”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.