DOLAR %
EURO %
STERLIN %
ALTIN
BIST %
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Kanada’da sıkılaşmaya resesyon freni

Kanada’da sıkılaşmaya resesyon freni

ABONE OL
Ekim 27, 2022 23:12
Kanada’da sıkılaşmaya resesyon freni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanada Merkez Bankası, resesyon tasaları nedeniyle faiz artırımlarının suratını yavaşlattı.

Başkan Tiff Macklem liderliğindeki Kanada Merkez Bankası yetkilileri siyaset faizini 50 baz puan artışla yüzde 3,25’ten yüzde 3,75’e çıkardı. Bloomberg anketindeki medyan beklenti faizin yüzde 4’e çıkarılması tarafındaydı. Banka Temmuz ayında 100, geçen ay ise 75 baz puan faiz artışına gitmişti.

Önümüzdeki aylarda faiz oranlarını artırmaya devam etmeyi beklediklerini belirten yetkililer, görece şahin bir lisan kullanmayı sürdürdü. Lakin sürpriz karar, yetkililerin Kanada iktisadına ziyan vermekten kaygı duyduğunun sinyalini verdi.

Banka, büyüme iddialarını aşağı revize ederek, ekonomik genişlemenin önümüzdeki aylarda duracağını ve hatta muhtemelen daralacağı kestirimini paylaştı. Kanada Merkez Bankası ayrıyeten, yüksek faizlerin harcamaları baskılamasıyla, enflasyonun gelecek yılın sonuna kadar keskin bir halde yüzde 3’ün altına düşmesini bekliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.