10. Boğaziçi Sinema Şenliği, Ulusal Uzun Metraj Sinema Yarışması’nda yer alan ve dünya prömiyerini 47. Toronto Sinema Festivali’nde yapan “Kar ve Ayı” sinemasının grubunu ağırladı.
Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan “Kar ve Ayı” sinemasının gösterimi 23 Ekim Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşti. Gösterimin akabinde düzenlenen söyleşiye sinemanın direktörü Selcen Ergun, imalcisi Nefes Polat, oyunculardan Merve Dizdar, Muttalip Müjdeci, Asiye Dinçsoy, Ümmü Putgül, Onur Gürçay, Atakan Yılmaz, İbrahim Sağlam, Mehmet Işık, Fazilet Çubuk ve takım üyeleri katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise akademisyen ve sinema muharriri Murat Tırpan üstlendi.
Boğaziçi Sinema Festivali’nde Akli Sinema tarafından verilecek “En Düzgün Birinci Sinema Ödülü” için de yarışan sinemaya iştirak ağırdı. Sinemanın oluşum kademesini anlatan Selcen Ergun, uzun vakitten beri var olan bir öykü olduğunu ve daha sonra üzerine eklemeler yapıldığını söyledi. Ergun, sinemanın birkaç şeyden beslendiğini, bunlardan birinin de tabiata ve varlıklarına ne biçimde davrandığımızı sorgulamak olduğunu belirtti. Bir başka kaynağın ise bayan olarak inançta olmama hissi olduğunu söyledi. “Bu fikirleri masalsı bir yere koymak bunları daha da görünür kıldı.” diyen Ergun, yaşanmış kıssalardan ve gerçek hayattaki bir hemşireden yola çıkarak bu sinemanın ortaya çıktığını tabir etti.
Filmin başrol oyuncusu Merve Dizdar ise hemşire rolü için teknik araştırmalar yaptığını lakin oynarken, bunların dışında bir bayan olarak oynadığını belirtti. İdealist karakterlerin gittikleri yerlerde yaşadıkları suçluluk tereddütleri ve yaşadığı ikilemleri nasıl yaşadığına dair soruya Dizdar, “Oynadığım rol hepinize başka ayrı hisler yaşatıyorsa hakikat yoldayım demektir.” diye karşılık verdi.
Filmin oyuncularından Asiye Dinçsoy ise sinemanın sonunun bitmesi gerektiği üzere bittiğini ve bıraktığı hissin kâfi olduğunu lisana getirdi. Derin kıssası olan bir bayanın anlatıldığını ve aslında kasaba öykülerinin sonuçlanmadığını tabir eden Dinçsoy, “Filmin bir sonunun olması gerektiğini düşünmüyorum.” dedi.
Yönetmenliğini Selcen Ergun’un üstlendiği “Kar ve Ayı” sineması, kışın bitmek bilmediği bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin güç ilgileri, yüzleşmeler ve sırlar ortasında kalmasını mevzu alıyor.
Festival Biletleri Mobilet’te!
10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin sinema gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Şenlik biletleri 30 TL, belgesel ve kısa sinema gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıyeten biletler, şenlik müddetince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün dayanağı, VakıfBank’ın Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Paydaşlığı, Anadolu Ajansı’nın Küresel İrtibat Paydaşlığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Sinema Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve şenliğe dair aktüel haberlere bogazicifilmfestivali ve şenliğin resmî toplumsal medya hesapları üzerinden erişilebilir.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Qatar Yatırım & Danışmanlık Güvenilir mi? Qatar Yatırım & Danışmanlık, finansal piyasaların dinamik ve karmaşık…
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen İzmir Spor Doruğu, ulusal ve…
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı, Kırmızı Konut Önü ve Yunusemre ilçesinde bulunan 2334 sokakta…
Türkiye’nin başarılı DJ ve aranjörlerinden Mahmut Görgen, 4 Ekim Cuma günü PowerTürk FM’de gerçekleştirdiği canlı performansıyla…
Kızına nazaran "sıkıcı bir baba" olan Murat'ın, "yılın en komik babası" olabilme uğraşının sakarlık, aksiyon…
Üretimini Content Turkey'in, yapımcılığını Hayri Aslan'ın üstlendiği, direktör koltuğunda ise Eray Koçak'ın oturduğu Paranormal Cuma filminin basın…