Categories: Gündem

Meslek Fabrikası, pastacılığı A’dan Z’ye öğretiyor

Meslek sahibi olarak bölüme adım atmak isteyen İzmirli yurttaşların adresi, tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası oldu. Fiyatsız başlatılan Pastacı Çıraklığı kursu ile mesleği A’dan Z’ye keşfeden kursiyerler, pastacılığın renkli dünyasında eğlenerek öğreniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, verdiği mesleksel ve teknik eğitimlerle yurttaşlara istihdam imkanları yaratırken, bölümün gereksinimi olan eleman gereksinimini da karşılamaya aracılık ediyor. Kentteki 28 kurs merkeziyle bilhassa gençlere ve bayanlara farklı meslekler öğreten Fabrika, Pastacı Çıraklığı kursu ile pastacılığın püf noktalarını kursiyerlere aktarıyor. Meslek edinmek ya da kendini geliştirmek için kursa katılan kursiyerler, 124 saatlik eğitimin sonunda mezun olarak pastacılık bölümüne adım atmaya hazırlanıyor.

“Tüm mezunlarımızı kesime yönlendiriyoruz”
Kurs hakkında bilgi veren Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, “Kursiyerlerimiz, 124 saatlik eğitimin sonunda 20 Eylül’de eğitimi tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacak. Kurslarımıza 16 yaş üzeri, okur müellifliği olan ve tahsil dokümanını getiren herkes fiyatsız olarak başvurabilir. Kullanılan tüm gereçleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılıyoruz. Bilhassa bayanların ve gençlerin sosyo ekonomik hayata iştiraklerini, bu kurstan mezun olduktan sonra kendi gelişimlerini gerçekleştirmelerini, istihdam edilmelerini hedefliyoruz. Kurslarımızın sonunda İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi’miz aracılığıyla tüm mezunlarımızı dala yönlendiriyoruz. Meslek Fabrikası olarak öncelikle kesimdeki iş açığını ünitelerimiz aracılığıyla araştırıyoruz ve ilgili modülleri uygulamaya koyuyoruz. Pastacı çıraklığı alanında kesimde eksiklik var ve bu sebeple bu kursu açtık. Kendi işletmelerini açmak isteyenlere girişimcilik eğitimlerini de veriyoruz” dedi.

Pastacılığa dair her şey
Kursiyerlere pastacılığın temel bilgilerini aktaran Eğitmen Şef Emel Dalgıç, “Kursiyerlerimize pastacılığa dair her şeyi öğretiyoruz. Tüm bilgileri almış olarak kursumuzdan ayrılacaklar. Burada pastacılığın temelini öğreniyorlar. Bir yerde çalışmaları için almaları gereken temel bilgiyi burada kendilerine vermiş oluyoruz. Kursiyerlerimiz de enerjik yapıda ve istekli” diye konuştu.

Gençler kurslara ilgi gösteriyor
Liseden mezun olduktan sonra kursa katılmaya karar veren Melisa Akbulut, “Meslek Fabrikası’nın kurs ilanını toplumsal medyadan gördüm ve katılmak istedim. Liseden yeni mezun oldum. Bizim bir fırınımız var ve mezun olduktan sonra orada çalışabilirim ya da diğer işletmelere başvurabilirim. Pasta yapmaya daima ilgim vardı. Burada da temel bir eğitim aldık. Konutta yaptıklarımız profesyonel olmuyor. Burada aldığımız eğitimle daha hoş pastalar yapacağız” tabirlerini kullandı.

Beyaz yakadan pastacılığa
Bora Özgören de kendi işletmesini açmaya karar verdiğini belirterek “Mutfağa hiç ilgim yoktu. Kursa merak üzerine başladım. İleride kendi işletmemi açma hevesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu fiyatsız bu imkândan yararlanmak istedim. Benim için hoş bir fırsattı. Kurs, en temelden bilgi alabileceğim bir formda ilerliyor. Barista eğitimi de alarak kendi işletmemi açma kanısıyla yola çıktım. Olağanda beyaz yakalı bir çalışandım. Pandemi ile ben de yeni bir yola girmek istedim” kelamlarına yer verdi.

Kız kardeşler birlikte eğitim alıyor
Pastacılığa ilgisi olduğunu ve bu ilgiyi profesyonel olarak ilerletmeyi düşündüğünü söz eden Hasret Olgaç isimli kursiyer, “Kursu toplumsal medya hesabında gördüm ve başvurdum. Pastacılığa ilgim vardı, mesleği kulaktan dolma bilgilerle değil, profesyonel olarak öğrenmek için geldim. Burada işin püf noktalarını öğreniyoruz. Fırının ısısından tutun yumurtanın sıcaklığına kadar pek çok şeyi gördük” dedi. Kursa iki kardeş olarak katıldıklarını söyleyen His Taşdelen, “İkimiz de emekli olduk ve konut ortamından sıkıldık. Mutfağı ikimiz de sevdiğimiz için kendimizi geliştirme gayesiyle kursa kayıt olduk. İleride iş açmayı düşünebiliriz” diye konuştu. Kardeşi Ayla Özgül ise “Burada pastacılık tekniklerini, mayaları, kekleri, kurabiyeleri öğrendik. Kurs çok hoş geçiyor” tabirlerini kullandı.

Gazeteciydi, pastacılığa merak sardı
Daha evvel basın alanında çalışan ve butik bir kafe açacağını belirten Uğur Atun da şunları söyledi: “Daha evvel Meslek Fabrikası’nda barista eğitimine katılmıştım. Bu kurstan da haberim olunca gelmek istedim. İleride işletme açacağım için evraklarım hazır olsun dedim. Daha evvel bir basın kuruluşunda haber müdürü olarak çalışıyordum. İşimizi bir adım daha ileriye götürmek istediğimiz için eğitimler alarak daha profesyonel olmak istiyorum. Burada A’dan Z’ye tüm teknikleri, reçeteleri öğreniyoruz. Keyifle eğitim alıyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

S Sport Plus, NFL için Kırkağaç’ta kavuna benzer Amerikan futbol topu heykeli dikti!

S Sport Plus, bu yaratıcı projeyle, Amerikan futbolunun Türkiye’deki popülerliğini arttırmayı amaçlıyor. Futbol topunun biçiminin…

6 saat ago

Prime Video, Orijinal Filmi Culpa Tuya’nın Fragmanını Yayınladı

Birinci sinema Culpa Mía'nın memleketler arası muvaffakiyetinin akabinde, New York Times’ın çok satan Culpable serisinin…

8 saat ago

Egeli bilim ekibi, robotik ve opto-mekanik alanlarında kullanılacak özgün robot sistemleri geliştirecek

Proje grubunu tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bilim insanları, dijital çağın…

10 saat ago

Türkiye’nin sağlık eğitimi ve araştırmaları üssü; Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi; Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Sıhhat Bilimleri fakülteleriyle alanlarında eğitim öğretim, bilimsel araştırmaların yanı…

12 saat ago

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden ihtiyaç sahibi 957 öğrenciye eğitim desteği verildi.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ismine verdiği dayanaklarla öğrencilerin ve ailelerin…

24 saat ago

Dikkat! Bilinçsiz kullanımı sağlığı tehdit ediyor!

Son yıllarda tanınan besin desteklerinden biri olan protein tozları bitkisel ve hayvansal kaynaklı olmak üzere…

1 gün ago