Rusya, tahıl koridoru boyunca gemilerin hareketini durdurdu

Rusya, tahıl koridoru boyunca gemilerin hareketini durdurdu

ABONE OL
Kasım 16, 2022 13:00
Rusya, tahıl koridoru boyunca gemilerin hareketini durdurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ilhak edilen Kırım’daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik taarruzlar düzenlenmesi nedeniyle tahıl koridorunda gemilerin geçişlerinin de askıya alındığı belirtildi.

ASKIYA ALINDI

Açıklamada, “Ukrayna’nın 29 Ekim’de Sivastopol kentinde savaş gemilerine ve sivil gemilere yönelik düzenlediği terör hareketiyle ilgili durum netleşene kadar, Karadeniz Teşebbüsü tarafından belirlenen güvenlik koridoru boyunca hareket (gemilerin) askıya alındı.” tabirleri kullanıldı.

GEMİ HAREKETİ DURDU

Tahıl sevkiyatı için belirlenen koridordan şimdilik gemilerin hareket etmesinin kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, “Ukrayna idaresi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri komutanlığı bunu Rusya Federasyonu’na karşı askeri operasyonları yürütmek için kullandığından gemilerin güvenlik koridoru boyunca hareketi kabul edilemez.” denildi.

Açıklamada, Ukrayna’nın tahıl koridorunu askeri maksatlarla kullandığı savunuldu.

Gelişmeler bu formda olduğu surece tahıl koridorundaki rastgele bir objenin güvenliğini garanti etmenin imkansız olduğu vurgulanan açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Girişimi’nden çekilmediği lakin muahedeyi askıya aldığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan tahıl çıkışını sağlayan muahedeyi askıya aldığını bildirmişti.

ZELENSKİ REAKSİYON GÖSTERDİ

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski ise, Rusya’nın Ukrayna’dan tahıl çıkışını sağlayan muahedeyi askıya alması kararını kıymetlendirerek, “Rusya besin krizini kasıtlı olarak eylül ayında ağırlaştırmaya başladı.” tabirlerini kullanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.