Ticaret Bakanı Muş: “‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kıymetli değil sonuç’, tek buluştukları nokta o”

Ticaret Bakanı Muş: “‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kıymetli değil sonuç’, tek buluştukları nokta o”

ABONE OL
Kasım 19, 2022 13:00
Ticaret Bakanı Muş: “‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kıymetli değil sonuç’, tek buluştukları nokta o”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Muş: “‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kıymetli değil sonuç’, tek buluştukları nokta o”

BİTLİS – Ticaret Bakanı Mehmet Muş, altılı masayı eleştirerek, “‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin de değerli değil sonuç’, tek ortak noktaları, buluştukları nokta o. Bunun haricinde buluştukları bir yer yok. Bu türlü bir siyaset olur mu” dedi.

Sabah saatlerinde Bingöl’den helikopterle Bitlis’e gelen Bakan Muş, birinci olarak Bitlis Valiliğini ziyaret etti. Akabinde öğretmenevine geçen Bakan Muş, burada endüstriciler ve kanaat başkanları ile kahvaltıda bir ortaya geldi. AK Parti Bitlis Vilayet Başkanlığı’nı da ziyaret eden Muş, AK Parti MKYK üyeleri ve bölge milletvekilleri ile “2023’e Yanlışsız Kent Buluşmaları” programında partilerle buluştu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Muş, “1. OSB dolmuş, ikincisinin hazırlıkları başlamış. Yatırımlar akın akın Bitlis’e geliyor. Çok uzun sürmez, çok kısa bir mühlet sonra ihracat listesinde Bitlis’in ismini duymaya başlayacağız. Bu kent, bu potansiyeli ortaya koyuyor. Bu kent insanıyla, kusursuz tabiatı ve tarihi bedelleriyle, mutfağı, girişimcileriyle sahiden Doğu Anadolu’daki göz bebeklerimizden bir adedidir. Bu bölgede uyguladığımız teşvik siyasetleri, huzurun tesis edilmesi, asayişin sağlanması, insanların birbiriyle bağlantıları, insanların geleceğe dair umutlarının yeşermesi, geleceğe dair umutlarının en güçlü olduğu noktaya çıkması bu gelişmeyi ortaya koyuyor” dedi.

Bakan Muş şöyle devam etti:

“Ülkemiz, 20 yıldır AK Parti ve başkanı tarafından yönetiliyor. Mukayese ettiğiniz vakit da pek çok hizmet bu ülkeye kazandırıldı. İktisadı 1 trilyon dolara geldi. Dış ticaret hacmi 750 milyar dolara geldi ve Avrupa’nın sayılı büyük ekonomilerinden biri haline geldi. Bu, bizim için kâfi değil. Artık ikinci yüzyılın inşasını yapacağız. Çok daha büyük entegre sanayi tesislerini, iki gün evvel açılışını yaptığımız Türkiye’nin arabası üzere büyük sanayi tesislerini Türkiye’ye kazandırmak için uğraşacağız. Bir gayemiz var; Bitlis’in, bölgenin ve Türkiye’nin refahını yükseltmek, hayat standartlarını yükseltmek. İnsanların daha hoş, daha keyifli bir ülkede hayatını temin etmek istiyoruz. Fuzuli tartışmalarla, kavgalarla, boş gündemlerle Bitlis’in, bölgenin, Türkiye’nin gündemini meşgul etmek istemiyoruz” tabirlerini kullandı.

“Emtia ve güç fiyatlarından kaynaklı bir yükseliş var”

Pandemi sonrasında emtia ve güç fiyatlarında yaşanan yükselişe değinen Muş, “Emtia ve güç fiyatlarındaki inanılmaz artışlar bütün dünyayı etkilediği üzere bizleri de etkiliyor. Enflasyonda yükselmelere sebep oldu. Enflasyon haricinde Türkiye’de makro ekonomik istikrarlar çok sağlıklıdır. Güç fiyatındaki artışlar, emtia fiyatındaki yükselişler yalnızca bizde değil, dünyada son 40 yılın yüksek enflasyonunu yaşatıyor. Bütün ülkeler enflasyonu denetim altına almak için bir arayış, gayret içerisinde. Herkes farklı bir metot uyguluyor. Birtakım ülkeler hala denetim altına alamadı. Hasebiyle bu koşullar altında gayretler veriliyor” dedi.

Enflasyonun tüm dünyada yükseldiğini anlatan Bakan Muş, “Ben şunu söyledim; ‘Dönemimizde enflasyonu aldığımız yerden tek hanelere indirdik, pandemi bitene kadar enflasyon Türkiye’de tek hanedeydi. Emtia ve güç fiyatlarından kaynaklı bir yükseliş var. Bunu saymadığımız vakit Türkiye’de enflasyonu denetim altında tutmuş bir parti, iktidarız.’ Bunu kesip farklı yerlere çekmenin kimseye bir yararı yok. Yalnızca insanı küçültür. Daha çok şey söylemek isterim fakat daha fazla rencide etmek istemiyorum. Yolumuza bakıyoruz” biçiminde konuştu.

“8 başka kümenin bir ortaya geldiği bir yerden irade çıkar mı, çıkmaz”

‘Altılı masa’yı eleştiren Muş, “Altılı masada 2’si görünmeyen sekiz, tahminen de dokuz partiler. Türkiye’nin gelişimi, Türkiye’yi ileriyle taşımayla alakalı bir sonuç yok. Herkes farklı farklı düşünüyor. Herkesin tek sıkıntısı var; Recep Tayyip Erdoğan. ‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin de değerli değil sonuç’, tek ortak noktaları, buluştukları nokta o. Bunun haricinde buluştukları bir yer yok. Bu türlü bir siyaset olur mu? Biz siyaseti bu türlü yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da. Siyaset milleti ileri götürmek için verilen bir uğraştır. 8 başka kümenin bir ortaya geldiği bir yerden irade çıkar mı, çıkmaz. Dünya hiç olmadığı kadar gergin ve öngörülemez bir süreçten geçiyor. Türkiye, bu süreci yönetiyor. Şayet dalgalanmaları Türkiye’de bu kadar hissetmiyorsak bunun bir sebebi var. Hükümetin güçlü olması, önderlerin bunu göğüslemesindendir. Yoksa bu hadiselerden çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Alım gücümüz de enflasyondan kaynaklı bir nebze düşmüş olabilir lakin bunu üç kat artıran bu iktidardır. Yeniden geldiği yerin üstüne çıkaracak olan bu iktidardır. Sanayi sitesi, fabrika, üretim dışında bir gündemimiz yok. Bunları konuşuyoruz. İnsanların, bölgenin, Türkiye’nin buna gereksinimi var. Üreterek kazanmak zorundayız. Üreterek Türkiye’ye döviz sokmak zorundayız. Gelecek Türkiye’nindir. İnşallah haziranda yapılacak seçimlerle yine inanç tazeleyerek Cumhurbaşkanımızı ve ardında güçlü duracak Meclisi seçeceğiz” diye konuştu.

Dere üstü ıslah projesi çerçevesinde Bitlis’te yürütülen millet bahçesi üretim çalışmalarını inceleyen Bakan Muş, esnaf ziyaretinde bulunarak, Bitlis Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.