10. Boğaziçi Sinema Festivali’nde Tebessüm Sinemasının Gösterimi Gerçekleşti

10. Boğaziçi Sinema Festivali’nde Tebessüm Sinemasının Gösterimi Gerçekleşti

ABONE OL
Ekim 23, 2022 01:12
10. Boğaziçi Sinema Festivali’nde Tebessüm Sinemasının Gösterimi Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“10. Boğaziçi Sinema Festivali”nin Ulusal Uzun Metraj Müsabaka sinemalarından olan “Tebessüm”, dünya prömiyerini şenlikte gerçekleştirdi.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Sinema Festivali’ninUlusal Uzun Metraj Sinema Yarışması’nda yer alan “Tebessüm” sinemasının takımı 22 Ekim Cumartesi günü, Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen gösterim sonrasında sinemaseverlerle bir ortaya geldi. Söyleşiye sinemanın direktörleri Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in yanı sıra üretimci Hasan Avcı, oyuncular Onur Buldu, Adem Tosun, Güvenç Selekman ve Hasret Gök katıldı. Söyleşi sinema muharriri Gökşen Aydemir moderatörlüğünde gerçekleşti.

Boğaziçi Sinema Festivali’nde Akli Sinema tarafından verilecek “En Uygun Birinci Sinema Ödülü” için de yarışan sinemanın söyleşisinde birinci kelamı sinemanın direktörü Sezgin Cengiz aldı. Cengiz, gerçek bir kıssadan yola çıkarak sineması çektiklerini söz etti. Sinemadaki her şeyin politik olduğunu söyleyen Cengiz, “Ama ben bilhassa bunun için uğraşmadım.” diye ekledi. Ayrıyeten hisleri ortada yaşamayı sevdiğini belirtirken, seyircinin sinemada de bu ortada kalma durumuyla karşılaşacağını belirtti.

Yönetmenlerden Sezgin Gedik ise sinemanın iki hafta üzere çok kısa bir müddette ortaya çıktığını söylerken, “Sete çıktığımızda herkes ne yapacağını biliyordu. Çok yeterli hazırlandığımız bir sinema oldu.” dedi.

Filmin oyuncularından Onur Buldu, güldürü sinemalarının akabinde bu türlü bir karakteri oynamakta zorlanıp zorlanmadığı sorusuna, “Herkesin içinde bir Mustafa var. Hayatının bir devrinde var en azından. Bu yüzden benim de Mustafa’yı bulmam çok uzun sürmedi.” dedi.

Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in birinci uzun metrajlı sineması olan “Tebessüm”, asık suratlılığıyla tanınan Mustafa ve babasının kesilen bacağı ile yaşadığı absürt olayları husus alıyor.

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin sinema gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Şenlik biletleri 30 TL, belgesel ve kısa sinema gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıyeten biletler, şenlik mühletince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün takviyesi, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş İştiraki, Anadolu Ajansı’nın Küresel Bağlantı Paydaşlığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Sinema Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve şenliğe dair yeni haberlere bogazicifilmfestivali ve şenliğin resmî toplumsal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.