İddia: DEDAŞ, Siverek’te köylerin elektriğini kesmeden AK Partili vekil ve yakınlarına jeneratör gönderdi

İddia: DEDAŞ, Siverek’te köylerin elektriğini kesmeden AK Partili vekil ve yakınlarına jeneratör gönderdi

ABONE OL
Temmuz 27, 2023 02:00
İddia: DEDAŞ, Siverek’te köylerin elektriğini kesmeden AK Partili vekil ve yakınlarına jeneratör gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DUVAR- Güneydoğu’da onlarca köyün elektriğini kesen, meskenlerin ve tarlaların susuz kalmasına neden olan Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) şirketiyle ilgili yeni bir sav ortaya atıldı. Buna nazaran Urfa Siverek’te birebir bölgedeki 20’ye yakın köyün elektriğini kesen şirket, kesinti öncesinde AK Parti Urfa Milletvekili Abdurrahim Dusak ve yakınları için Taşlı köyüne tırlarla dev jeneratörler taşıdı. Jeneratörler, Dusak ve yakınlarının tarlalarının sulama kuyularına bağlandı.

‘BU JENERATÖRLER KİME GİTTİ?’

İddiayı CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal gündeme taşıdı. Twitter’dan “Bu jeneratörler kime gitti?” başlığıyla paylaşım yapan Tanal, tırlarla taşınan jeneratörlerden de görüntü paylaştı. Tanal paylaşımında şu sözleri kullandı:

“Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Taşlı Köyü ile 20’ye yakın birebir çizgi üzerindeki köyün elektrikleri DEDAŞ tarafından kesildi. AKP Şanlıurfa milletvekillerinin bu kesintilere karşı suskunluğu dikkat çekerken, bize aktarılan bir tez ise son derece vahim ve düşündürücü. Siverek Taşlı Köyü, AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak’ın kendi köyüdür. Teze nazaran DEDAŞ takımları, elektrik gücünde kesintiye gitmeden evvel AKP’li vekil Abdurrahim Dusak ile yakınları mağdur olmasın diye tırlarla Taşlı Köyü’ne dev jeneratörler taşındı. Bu jeneratörler, Abdurrahim Dusak ve yakınlarının tarlalarının sulama kuyularına bağlandı.

‘ÇALIŞANLARA TALİMAT VERİLDİ’

DEDAŞ yetkililerinin, “Milletvekilinin jeneratörü bağlanmadan elektriği kesmeyin” formunda işçiye talimat verdiği öne sürülüyor. Bu türlü bir ayrımcılık, bu türlü bir kayırmacılık, bu türlü bir vicdansızlık olabilir mi? DEDAŞ’ın elektrik kesintileri yüzünden Şanlıurfa’da çok sayıda çiftçinin tarladaki eseri kurudu. Lakin kelam konusu AKP’li vekiller olunca çabucak torpille jeneratör gönderiliyor. Boşuna DEDAŞ’ın gerisindeki gücün AKP olduğunu söylemiyoruz. AKP’li vekillerin neden DEDAŞ’a ses çıkarmadığını artık anladınız mı? AKP ve DEDAŞ, birbirini besliyor! Şanlıurfa’da bilhassa kırsalda elektrik kesintileri can yakıyor. Kuyulardaki sulama sistemi elektriksiz çalışmadığı için tarlada eserler kuruyor. Hem vatandaşlar pak içme suyunu temin edemiyor hem de hayvanlar susuzluktan telef oluyor. AKP’li vekiller ile DEDAŞ birbirleriyle çok düzgün geçinirken olan gariban Şanlıurfalılara oluyor.

Ne olmuştu?

Urfa’da elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirten köylüler yıllardır aksiyonlar yapıyor.

Depremzede çiftçilerin hesabına yatan mazot ve gübre parasına el koyarak güç borcunu tahsil etmesiyle de gündeme gelen DEDAŞ, Urfa kent merkezinde sık yaşanan kesintilerin yanı sıra Viranşehir, Ceylanpınar üzere ilçelerin onlarca köyünü büsbütün karanlıkta bıraktı. Binlerce çiftçi meskenlerinde karanlığı yaşarken, kuyulardan su çekemedikleri için ekinleri de kavruldu.

Diyarbakır ve Şırnak üzere kentlerde de misal metotlar uygulayan DEDAŞ’ı Viranşehir’de protesto ederken gözaltına alınan 10 köylüden 4’ü evvelki hafta tutuklandı.

DEDAŞ ayrıyeten fiyatlarının yükseltilmesi ve sendikalı olmalarının engellenmemesi için 6 vilayette aksiyon yapan yaklaşık 200 emekçiyi de işten çıkardı. (HABER MERKEZİ)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.