Kabahat Sinemasının Takımı 10. Boğaziçi Sinema Festivali’ndeydi

Kabahat Sinemasının Takımı 10. Boğaziçi Sinema Festivali’ndeydi

ABONE OL
Ekim 23, 2022 00:24
Kabahat Sinemasının Takımı 10. Boğaziçi Sinema Festivali’ndeydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Sinema Yarışması’nda yer alan ve tıpkı vakitte “En Güzel Birinci Film” mükafatı için de yarışan “Kabahat” sineması izleyicilerle buluştu.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Sinema Festivali’ninUlusal Uzun Metraj Sinema Yarışması’nda yer alan “Kabahat” sinemasının takımı 22 Ekim Cumartesi günü, Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen gösterim sonrasında izleyiciyle buluştu. Söyleşiye sinemanın direktörü Ümran Safter, imalcisi Suraj Sharma, oyunculardan Ece Demirtürk, Işıl Acaray ve Berivan Edebali katıldı. Aktifliğin moderatörlüğünü şenliğin ulusal sinema programcısı Ebubekir Elkatmış gerçekleştirdi.

Boğaziçi Sinema Festivali’nde Akli Sinema tarafından verilecek “En Yeterli Birinci Sinema Ödülü” için de yarışan sinemaya büyük ilgi gösterildi. Birinci kelamı sinemanın direktörü Ümran Safter aldı. Safter, konuşmasında, her öykünün biraz biyografik olduğunu ve bu sinemada de kendi çocukluğundan esintiler bulunduğunu tabir etti. Daha az bilinir oyuncularla çalışmasının nedeninin sorulduğu Safter, kıssanın doğallığından ötürü tanınmış isimlerle çalışmak istemediğini belirtti. Ayrıyeten geçmişte yaşanan toplumsal problemlerin hala devam ettiğini lisana getirirken, “Bazen köylerde hayat durmuş üzere hissediyorsunuz. Lakin 90’larda köyde okuyan tek bayan bendim. Fakat artık pek çok bayan okuyor. Ben olaylara hala olumlu yanından bakmaya çalışıyorum.” dedi.

Filmin oyuncularından Işıl Acaray, çok uyumlu bir takımla çalışmanın keyfini yaşadıklarını söylerken, “Ben her vakit bayan öykülerinden yanayım. Olumlu ya da olumsuz, yanlışsız ya da yanlış hiç fark etmiyor; bayan kıssaları benim yumuşak karnım.” tabirlerini kullandı.

Başrol oyuncularından Ece Demirtürk’e, sinemanın Türkiye’de işlenmesi güç olan regli üzere bir mevzuya yer vermesi hakkındaki niyetleri soruldu. Demirtürk, “Değinmekte zorlandığımız mevzular olsa da üzerinde durmamız gereken hususlardandı. Bu bakış açısıyla devam ettiğimizde kendimi karakterimin yerine koymaya çalıştım.” diye konuştu.

Filmin bir öbür oyuncusu Berivan Edebali ise Reyhan’ın iç dünyasındaki kasvetler ve dalgalanmalarla ilerleyen bir sinema olduğunu vurgulayarak, toplumsal ve ferdi farkındalıkları yüksek olan bu türlü bir sinemada olmaktan memnunluk duyduğunu belirtti.

Yönetmenin birinci uzun metrajlı sineması olan “Kabahat”, yaz tatilini geçirmek için gittiği köyde birinci regli tecrübesini yaşayan 13 yaşındaki bir kızın, kendindeki değişime ahenk sürecinin yanı sıra toplumun hissettirdiği makus hislerden kurtulma gayretini ele alıyor.

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin sinema gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Şenlik biletleri 30 TL, belgesel ve kısa sinema gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıyeten biletler, şenlik müddetince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün takviyesi, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş İştiraki, Anadolu Ajansı’nın Küresel İrtibat İştiraki ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Sinema Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve şenliğe dair yeni haberlere bogazicifilmfestivali ve şenliğin resmî toplumsal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.