Öğrencilerin barınma probleminin tahliline Bornova’dan katkı: İkinci yurdun temeli atıldı!

ABONE OL
Haziran 30, 2023 21:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de Bornova Belediyesi, ikinci öğrenci yurdunun temelini attı. Bornova’nın merkezindeki Büyük Çarşı’nın içinde yer alan 815 metrekare inşaat alanına sahip ve 4 katlı olarak inşa edilecek yurt binasında 112 kız öğrenciye barınma imkanı sunacak.

Temel atma merasimine Bornova Belediyesi eski lideri Sırrı Aydoğan, CHP Bornova İlçe Lideri Ertürk Çapın, Düzgün Parti Bornova İlçe Lideri Mustafa Tabak, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

“MÜCADELEMİZ BARINMA MESELESİNİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK”

Törende konuşan Bornova Belediye Lideri Mustafa İduğ, 150 bin öğrencinin dışarıdan üniversite okumak için geldiği İzmir’de yurt oranının yüzde 5 olduğunu söyledi. Cumhuriyet kurulduğunda bayanların okuma yazma oranının binde 7, erkeklerin ise yüzde 7 olduğunu hatırlatan Lider İduğ, “Cumhuriyetimiz ile birlikte kız çocuklarımızın okula gitmesi ve bayanlarımızın çok daha özgür bir halde ayakta durabilecek noktaya gelmesi için uğraş sarf ediyoruz. Bilhassa kız çocuklarının okuması konusundaki çabamızın barınma sıkıntılarını ortadan kaldıracak formda olması gerekiyor” dedi.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA AÇILACAK

Bu anlayışla Bornova Merkez’deki 8 katlı binayı satın aldıklarını söyleyen Lider İduğ, “300 kişilik bu kız öğrenci yurdumuzun birinci üç katını Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği ile birlikte yapıyoruz. Sevgi Ataca temelini attığımız yurdumuzun yerini bağışladı. 112 kız çocuğumuz da burada barınacak. Mevcut yurdumuzun kapasitesini 155’e çıkardık. Doğanlar’da bulunan bir diğer binamızı da 170 kişilik erkek öğrenci yurduna dönüştürmek için bir çalışma içindeyiz. Bu sayede Bornova Belediyesinin 737 kişilik yurt kapasitesi olacak. İnşallah bu yurtlarımızın hepsinin açılışını da Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yapacağız” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.