Okan Buruk: Takviyeye ihtiyacımız var, transferler yapacağız

Okan Buruk: Takviyeye ihtiyacımız var, transferler yapacağız

ABONE OL
Ağustos 24, 2023 03:00
Okan Buruk: Takviyeye ihtiyacımız var, transferler yapacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Norveç’in Molde kadrosuyla deplasmanda oynadıkları ve ve 3-2 kazandıkları Şampiyonlar Ligi play-off çeşidi birinci maçının akabinde statta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maça çok güzel başlayamadıklarını belirten Okan Buruk, “Duran top golüyle geri düştük. Oyunun devamında 2-1 öne geçtik. Üçüncü golü bulduk lakin sayılmadı. Bir penaltı konumu vardı. Neden verilmediğini anlamadık. Net bir elle oynama vardı. Rakibimizin girdiği konumlar ve yakaladığı bahtlar vardı. Oyunun genelinde güzel olan ekip Molde’ydi. Lakin burada otomatikleşmiş, alıştıkları yer bizi çok zorladı. Kendi alanımızda, seyircimiz önünde, çok daha âlâ bir oyun ortaya koyacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Önemli eksikleri olduğuna değinen Buruk, “Mauro Icardi’nin attığı ve attırdığı gol bize değerli bir galibiyet kazandırdı. Yolumuza devam ediyoruz. Maksadımız Şampiyonlar Ligi’nde kümelere kalmak. İkinci maç da güç olacak fakat kendi stadımızda, seyircimiz önünde, futbolun oynanması gereken çim alanda çok daha güzel olacağımızı düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

‘İKİNCİ MAÇTA DAHA DÜZGÜNÜNÜ YAPMAMIZ GEREKİYOR’

Teknik yönetici olarak daha evvel Başakşehir ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde uğraş ettiğini hatırlatan Buruk, şunları söyledi:

“Şampiyonlar Ligi deneyimini daha evvel yaşamıştım. Galatasaray’la yetiştiğim kulüple oynamak benim için değerli olacak. Stadımızın atmosferinin rakipleri ne kadar etkilendiğini görüyoruz. Bunu Şampiyonlar Ligi’ne taşıyabilirsek büyük başarılara ulaşmak için daha uygununu yapacağız. Ülke puanımız için aldığımız her galibiyet çok değerli. Yaklaşık 12-13 yıldır elemelerden Şampiyonlar Ligi’ne katılan ekibimiz olmadı. Buradan bir grubun gitmesi ülkemiz için çok kıymetli. Bunun için çok çalışacağız. Maddi manada kulübün kazanacağı paralar, manevi manada benim ve oyuncularımın Şampiyonlar Ligi’nde uğraş etmesi pahalı olacak. İkinci maçta bugünkünden çok daha güzelini yapmamız gerekiyor. Çok güzel bir ekibe karşı oynadık. Rövanş öncesi iki grubun da bahtı sürüyor. Birebir ciddiyet ve konsantrasyonla o maça çıkmamız gerekiyor. Şu anda bir şey kazanmadık. Yalnızca bir avantaj yakaladık.”

‘YUNUS AKGÜN’E TEKLİFLER VE GÖRÜŞMELER VAR’

Okan Buruk, altyapılarından yetişen Yunus Akgün’e teklifler olduğunu belirterek, genç oyuncunun geleceğiyle ilgili kararı kulübün verileceğini söz etti.

Akgün’ün ekibin düzgünlerinden olduğunu vurgulayan Buruk, “Bu alanda ayakları güzel olan, topa sahip olan, teknik kapasitesi yüksek olan oyuncular değer kazanıyordu. Yunus da ekipteki en iyilerdendi. Yorulana kadar çok güzel bir performans sergiledi. Bugün maçın düzgünlerinden biri oldu. Onunla ilgili kulübümüze gelen teklifler ve görüşmeler var. Yunus, bu kulübün evladı. Burada yetişmiş çok kıymetli işler yapmış bir oyuncu. Onu seviyoruz ve ona güveniyoruz. Düzgün oyuncu olduğunu biliyoruz. Kulübümüz Yunus ile ilgili kararı verecektir. Önümüzdeki günlerde aşikâr olacak” dedi.

‘EKSİK TAKIM İLE KIYMETLİ İŞLER YAPTIK’

Takımın desteğe gereksinimi olduğunu ve transferler yapacaklarını söyleyen Buruk, bugüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde âlâ işler yaptıklarını lisana getirdi. Buruk, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Önemli eksiklerimiz vardı. Lucas Torreira cezalıydı, Zaha ve Ziyech üzere yeni transferlerimiz de oynayabilecek durumda değildi. Bugün birinci sefer Tete’yi kullandık. Kimi bölgelerde oyuncu eksikliğimiz var. Bugün saha şartları bizi maçın dışına itti. Bunu Şampiyonlar Ligi ayarında bir maç olarak görmüyorum. Desteğe muhtaçlığımız var. Transferler yapacağız ancak önceliğimiz elimizdeki futbolcuları oynatmak. Onun yanında fikrimiz en az 2 destek daha yapmak. Şampiyonlar Ligi yolunda kıymetli bir adım attık. Grubun güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız. Gereksinimlerimiz doğrultusunda arayışlarımız sürüyor. Eksik takım ile buralara kadar bence değerli işler yaptık. Tam takım ile daha düzgün işler yapacak gücümüz var. Şampiyonlar Ligi’ne girersek bunu göstereceğiz.” (HABER MERKEZİ)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.