Rize ve Artvin’in yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu

ABONE OL
Temmuz 6, 2023 21:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize’de kar yağışı nedeniyle İkizdere ilçesindeki 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı, 2 bin 300 rakımlı Çağrankaya ile Kaçkar Dağları’nın tepesindeki 2 bin rakım üzerinde bulunan yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.

Yağışın tesirli olduğu 1900 rakımdaki Ovit Tüneli bölgesinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken Karayolları takımları bölgede iş makineleriyle yolun kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, şoförlerden mevsim kaidelerine uygun lastik kullanmalarını istedi.

Kar yağışının gün içerisinde vakit zaman tesirli olması bekleniyor.

KARAYOLLARI GRUPLARI ALARMDA

Artvin’de gece yarısından itibaren tesirli olan yağmur, hava sıcaklığının düşmesiyle yüksek kesitlerde yerini kara bıraktı.

Kar yağışı sebebiyle Şavşat’ta rakımı 1700 ile 2 bin 600 ortasında değişen Sahara Ulusal Parkı, Arsiyan Yaylası, Maden köyü, Karcal Dağı ve Genya Doruğu, Macahel Vadisi’ndeki Mescitli Geçidi beyaza büründü.

Öte yandan Şavşat-Ardahan kara yolu güzergahındaki Sahara Geçidi’nde ulaşımın aksamaması için karayolları takımları bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.