Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıf geçemeyecek

Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıf geçemeyecek

ABONE OL
Eylül 23, 2023 09:00
Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıf geçemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakın vakitte yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğinin içeriği merakla bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV’de katıldığı Akşam Baskısı programında, yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı.

“Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıfı geçemeyecek”

Yönetmelikle birlikte sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlatan Bakan Tekin şöyle dedi:

“Mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci, birkaç dersinden yüksek not alarak 50’yi tutturduğunda, öbür bütün dersleri 50’nin altında olsa bile geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu, bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sonlandırdık. Muhakkak derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde, Türkçe’den 70 alma zaruriliği getirdik. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencimiz geçemeyecek.”

“Bu yıl açık lise imtihanları yüz yüze olacak”

Bakan Tekin, açık liselerdeki sonrasında gelinen son durumu da paylaştı. İmtihanların online değil yüz yüze yapılacağını hatırlatarak şunları söyledi:

“Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız yasal münasebetler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız önlemin kamuoyunda müspet karşılık bulduğunu ve gerçek bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise imtihanları da yüz yüze olacak.”

“Bütçe kanunu geçmeden sayılar aşikâr olursa atama sürecini başlatırız”

Tekin, öğretmen atamalarına ait de “Benim arzum, isteğim şuydu. Bütçe kanunu geçmeden sayılar muhakkak olursa atama sürecini başlatırız. 3 ay içerisinde yeni eğitim yılı başlarken arkadaşlarımızı başlatırız diye düşünmüştüm bunu da açıklamıştım. Bunu da ilgili bakanlarla paylaşacağız” bilgisini verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.