Emekli zammı için gözler 5 Temmuz’da! SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında kademeli artış!

Emekli zammı için gözler 5 Temmuz’da! SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında kademeli artış!

ABONE OL
Temmuz 4, 2023 15:41
Emekli zammı için gözler 5 Temmuz’da! SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında kademeli artış!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli zammı için gözler TÜİK’ten gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamları ile 6 aylık enflasyon oranı netleşecek. Memur ve emekli maaşlarına 2023 yılının ilk 6 aylık enflasyon farkı ve refah payı oranında artış yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde emekli aylıklarına da kademeli artış yapılacağını açıklamıştı. Emekli Temmuz ara zammı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının teklifiyle son şeklini alacak. İşte 2023 emekli zammı son dakika gelişmeleri…

Emekli zammı son dakika gelişmeleri, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gündeminde yer alıyor. 5 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları ile memur ve emekli maaş zammı belirlenecek. Ocak ayında refah payı ile yüzde 30 oranında zam alan emeklilerin en düşük maaşı 7 bin 500 TL’ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 bin 500 TL ve üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlara sevindirecek haber paylaşacaklarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Emeklilerle ilgili temmuz ayında çeşitli çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda da adımlarımızı atmaya başladık.” ifadelerini kullanırken gözler “Temmuz emekli zammı ne kadar, yüzde kaç olacak?” sorusuna çevrildi. İşte 2023 Temmuz emekli maaşı ara zammı son dakika gelişmeleri…ARTIŞ EMEKLİ MEMURLARA DA AYNEN YANSIYACAK!Memur maaşlarına yapılacak yüzdelik artışlar emekli memurların aylıklarına da aynen yansıyacak. Seyyanen zamların emekli aylığına yansıyabilmesi için ise ya seyyanen artışın taban aylığında artış şeklinde yapılması ya da kanunda özel düzenleme yapılması gerekiyor. EMEKLİ MAAŞ ZAMMI SON DAKİKA 2023 | SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında kademeli artış formülü! Temmuz emekli zammı ne kadar olacak, belli oldu mu?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.