Öğretmenlik hayalini gerçekleştiremedi, arıcılıkla 3 çocuğunu okuttu

ABONE OL
Temmuz 8, 2023 15:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’ın Gevaş ilçesinde ‘kız çocukları okumaz’ denilerek ilkokuldan sonra okutulmayan Süreyya Sümer (53), öğretmenlik hayalini gerçekleştiremese de 25 yıldır yaptığı arıcılıkla, biri öğretmen, 3 çocuğunu okuttu. 

Sümer, “Okutsalardı öğretmen olmak isterdim. Çocuklarla ilgilenmek çok zevkli bir şey. Lakin arılar da çocuklar üzeredir. Kendim okumadım fakat 3 çocuğumu okuttum” dedi.

Gevaş ilçesinde 3 çocuk annesi Sümeyye Sümer, 25 yıldır bölgede arıcılıkla uğraşıyor. Hür çalışan eşini de son yıllarda yanına alan Sümer’in sabah başladığı mesaisi akşama kadar sürüyor. 

Yüksek rakımlı yaylaları ve varlıklı florasıyla arıcılığın değerli merkezlerinden Van’da bu meslekten kazandığı parayla 3 çocuğunu okutan Sümer, bayanların arıcılığı çok düzgün yaptığını söyledi. Sümer, bayan arıcı gördüklerinde herkesin birinci başlarda şaşırdığını lakin artık sayılarının da arttığını lisana getirdi. 

‘BİLGİLERİMİ YENİ BAŞLAYANLARA AKTARIYORUM”

Kayınpederinden bu işi öğrendiğini belirten Sümer, kendisinin de mesleğe yeni başlayanlara bilgilerini aktardığını söyleyerek, “Kayınpederim bu işi öğretti bana, ben de artık diğerlerine öğretiyorum. Devlet bizi bu hususta destekleyerek arı kovanları verdi. Bayanlar bu işte daha istekli. Hâlâ bizi gördüklerinde bayan arıcı var diye şaşırıyorlar. Artık bayan arıcı gören bayanlar da heves ediyor ve sayımız artıyor. Ben de onlara deneyimlerimi aktarmaya, bildiklerimi öğretmeye çalışıyorum” diye konuştu. 

‘KIZ ÇOCUĞU DİYE OKUTMADILAR’

İlkokul mezunu olan Sümer, hayalindeki mesleğin öğretmenlik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ben ilkokul mezunuyum. Vaktinde kız çocuğunu okutmuyorlardı. Beni de okutmadılar. ‘Kız çocuğunu nasıl okuturuz’ diyorlardı. Okutsalardı öğretmen olmak isterdim. Çocuklarla ilgilenmek çok zevkli bir şey. Fakat arılar da çocuklar üzeredir. Arıcılıkla uğraştığımdan bu yana çok memnunum ve çok mutluyum işimden. Kendim okumadım fakat kazandığım parayla 3 çocuğumu okuttum. Çocuklarımdan biri öğretmen oldu. Biri üniversiteyi yeni bitirdi. Bir çocuğum ise Fen Lisesi’nde okuyor. Çocuklarımı arıcılıktan kazandığım parayla okuttum”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.