Prof. Dr. Naci Görür’den Kritik Uyarı! Adanalılara Seslendi

Prof. Dr. Naci Görür’den Kritik Uyarı! Adanalılara Seslendi

ABONE OL
Temmuz 30, 2023 01:00
Prof. Dr. Naci Görür’den Kritik Uyarı! Adanalılara Seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki zelzelesi kıymetlendirdi. Prof. Dr. Naci Görür, Adana bölgesinin hassas olduğunu belirterek kıymetli ihtarlarda bulundu.

Görür, açıklamalarının yanlış anlaşılmasından sitem ettiği ihtarında;

“Adanalı sevgili izleyicilerime: Biliyorsunuz, ben toplumsal medyayı yalnızca sizleri bilgilendirmek, bildiğim kadarıyla zelzele konusunda aydınlatmak için kullanıyorum. Sarsıntı konusunda çok sayıda tweet aldığım için tekrar kısa ve kolay bir özet yazacağım. Anlaşılır olmasına itina göstereceğim. Siz de eğip, çekip tekrar kendinize nazaran yorumlamayın lütfen. Son 6 Şubat sarsıntıları açığa çıkan gücün bir kısmını zelzele üreten tıpkı fay sisteminin kırılmayan kısmına yahut en yakın komşu faylara transfer edebilir. Gerilim transfer edilen faylarda da yeni sarsıntılar olabilir (Eğer fay transfer öncesi kâfi gerilim biriktirmişse). Kimi faylarda da gerilim transferi o yarar gerilimin azalmasına neden olabilir.

‘ASIL İKAZ YÖNETİMLERE’

Adana Havzası da 6 Şubat zelzele bölgesine yakın ve fayları 6 Şubat sarsıntılarını üreten faylarla bağlı. Onun için biz Adana Havzasında ihtimamlı olmak lazım dedik. İlla da şu vakitte sarsıntı olacak demedik. Gerilim transferi nedeniyle Havzada zelzeleler olabilir, dikkatli olun dedik. Adana Havzasında yahut yakınında bir çok fay var. Örneğin; Saimbeyli, Savrun, Çokak, Misis, Toprakkale, Yumurtalık, Karataş vb. Bizim asıl ikazımız idarelere.

‘EVİNİZİN ZELZELE PERFORMANSINI ÖLÇTÜRÜN’

Yani bu söylediğimi anlamak bu kadar güç mu? Size palavra yanlış, bilim dışı yazan çizen şarlatanlara kulak vermeyin. Lokal idaresi, AFAD’ı ve yetkilileri dinleyin. Meskeninizde rastgele bir sorun yoksa meskeninize girin deniliyorsa lütfen girin. Sokakta hayat mı geçer, en kısa müddette de konutunuzun zelzele performansını ölçtürün. Sevgiyle” tabirlerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.