Tüm Tiryakilerin Başına Gelebilir! Sigara Almak İsteyenler Dolandırıcıların Tuzağına Düştü…

Tüm Tiryakilerin Başına Gelebilir! Sigara Almak İsteyenler Dolandırıcıların Tuzağına Düştü…

ABONE OL
Temmuz 30, 2023 06:00
Tüm Tiryakilerin Başına Gelebilir! Sigara Almak İsteyenler Dolandırıcıların Tuzağına Düştü…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektronik sigara almak için internetten arama yapan çok sayıda kişi, dolandırıcılık şebekesinin tuzağına düştü. Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve karara bağlanan bir evraka nazaran Hamit Eray Ceylan (22) isimli kişi elektronik sigara almak için internet üzerinden bulduğu bir siteye sipariş verdi. Ceylan, ödemeyi, kendisi ile paylaşılan hesaba gönderdi. Lakin eser teslim edilmediği üzere temasta olduğu kişi numarasını da engelledi.

Aynı şubeden iki kişi sanık

Ceylan’ın şikâyeti üzerine Mücahit Memiş (27), Zebuhullah Yıldız (28) ve Sinan Burak (29) hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık’ davası açıldı. Belge kapsamında tabiri alınan Memiş, bir simit markasının İstanbul Havalimanı’ndaki şubesinde vardiya müdürü olarak çalıştığını söyledi.

‘Birlikte yargılandığımız çok belge var’

Memiş, sanık Yılmaz’ın da birebir şubede işçi olarak çalıştığını söyledi. Memiş, Yılmaz ile birlikte yargılandıkları çok sayıda evrakın olduğunu kaydetti. Hesaplarında bloke olduğu için öteki şahısların kartlarını yahut banka hesaplarını kullandığını öne süren Memiş, kimseyi dolandırmadığını söyledi.

‘Hesabımı kurul karşılığı kullandı’

Sanık Zebuhullah Yıldız ise sözünde “Vardiya müdürümüz olan Mücahit Memiş kendisine bir akrabasından para geleceğini söyledi, Benden banka hesap bilgilerimi istedi. Ben de kendisine güvenerek hesap bilgilerimi kendisine verdim. Bana, hesabımı kullanması karşılığında 1.000 TL vereceğini söyledi. Lakin ben kendisinden hiç bir halde para almadım. Ortadan 2 hafta kadar geçtikten sonra beni polis merkezinden aradılar” diye konuştu.

Üç sanığa da ceza verildi

Bir öbür sanık Sinan Burak ise, bir mühlet evvel kredi ve banka kartlarını çaldırdığını söyledi. Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Memiş ve Yıldız’a 4 yıl mahpus cezası verdi. Mahkeme, sanıkların, soruşturma basamağında şikâyetçinin ziyanının giderildiğine işaret ederek cezayı 1 yıl 1 aya indirdi. Mahkeme, Sinan Burak’a ise 1 yıl 8 ay mahpus cezası verdi.

İkiliye dolandırıcılıktan onlarca evrak açıldı

Kararda, yapılan UYAP sorgusuna nazaran Yıldız’ın 25 soruşturma 15 de davasının olduğu kaydedildi. Memiş’in ise 98 soruşturma 73 de davasının olduğu bilgisi gerekçeli kararda yer aldı.

Her şikâyete farklı dava açıldı

Mücahit Memiş, Zebuhullah Yıldız ve Sinan Burak’a açılan bir öbür dava ise İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Anılan dava ise 23 yaşındaki Tufan Salmurzaev’in şikâyeti üzerine açıldı. Uygulanan sistem ise misal. Yargılama sonrası Memiş beraat ederken Yıldız ve Burak’a ‘dolandırıcılık’ hatasından mahpus cezası verildi.
İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de birebir şahıslara karşı ‘dolandırıcılık’ davasının açıldığı anlaşıldı. Salih Murat Erman (51) isimli bir kişinin şikâyeti üzerine açılan davada Memiş hakkında beraat kararı verildi. Hesabına para gönderilen Yıldız ve Burak mahpus cezası aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.