DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
STERLIN 42,5549 -0.22%
ALTIN 2.528,010,83
BIST %
BITCOIN 22363282,81%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç profesyoneller şirketlerine özel inovatif sürdürülebilir tahliller geliştirmek için bir ortaya gelecek

Genç profesyoneller şirketlerine özel inovatif sürdürülebilir tahliller geliştirmek için bir ortaya gelecek

ABONE OL
Ekim 23, 2022 22:03
Genç profesyoneller şirketlerine özel inovatif sürdürülebilir tahliller geliştirmek için bir ortaya gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UN Küresel Compact “Genç Profesyoneller için SKA İnovasyonu (SDG Innovation)” Programına müracaatlar başladı

Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları doğrultusunda iş dünyasını harekete geçirmek için çalışan Küresel Compact Türkiye, 35 yaş altı profesyoneller için başlattığı “SDG Innovation (SKA İnovasyonu)” programıyla geleceğin iş dünyası önderlerini ve fark yaratanlarını, klasik iş modellerini yine düşünmek ve yeni iş fırsatlarını ortaya çıkarmak üzere harekete geçiriyor.

Teknolojik yeniliklerin son yıllardaki suratına karşın, başta iklim krizi ve derinleşen eşitsizler olmak üzere sürdürülebilir kalkınmaya yönelik tahliller üretmede gereğince ilerleme kaydedilemiyor. Özel kesim elindeki kaynakları, esneklik kabiliyeti, süratli inovasyon yapma ve inovasyonu ölçeklendirme konusundaki eşsiz kapasitesi ile SKA’lara ulaşmada çok kıymetli bir rol oynayabilir.

Şirketlerin bu potansiyelin kilidini açabilmesi için insan odaklı sorunların tahliline yönelik yaratıcı tahlilleri besleyen, bu yaklaşımların gelişmesini destekleyen bir emel ve kültür dönüşümünü tetiklemeleri gerekiyor.

UN Küresel Compact tarafından tasarlanan SDG Innovation Programı, UN Küresel Compact üyesi şirketlerin 35 yaş altı, liderlik potansiyeli taşıyan genç yeteneklerini sürdürülebilirlik problemlerine radikal inovasyon bakış açısıyla tahlil üretmeleri için bir ortaya getiriyor. Program, Türkiye dahil 16 ülkede eş vakitli uygulanıyor.

35 yaş altı yenilikçi profesyonellere özel global bir program

35 yaş altı profesyonellere yenilikçi projeler üzerinde iş birliği yapma fırsatı sunan SDG Innovation programı, inovasyon kampları, dijital eğitimler ve hadise çalışmaları üzere eğitim fırsatlarına ek olarak alanında uzman mentör eşleşmeleri sunuyor. Programa katılan gruplar, inovasyon ve sürdürülebilirliği bir ortaya getiren, şirketleri için somut piyasa bedeline sahip tahliller geliştirecekler. Geliştirdikleri tahlilleri hem Türkiye’de hem de global platformlarda sunma imkanı elde edecekler.

2023 yılının ocak ayında başlaması ve yaklaşık 9 ay sürmesi planlanan programa Küresel Compact Üyesi şirketler 26 Aralık 2022 tarihine kadar, Küresel Compact Türkiye’nin web sitesi üzerinden müracaat yapabilecek.

Sürdürülebilirliğe dair yenilikçi tahliller gelişiyor

Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Global Compact Türkiye İdare Heyeti Lideri Ahmet Dördüncü “2019 yılından bu yana şirketlerdeki genç yeteneklerin sürdürülebilirlik meselelerine inovatif tahliller geliştirmelerini destekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda programa Türkiye’den 50’den fazla şirket katıldı. Besin, güç, kimya, dokuma, finans ve otomotiv üzere birçok bölümde; iklim değişikliğiyle uğraş için karbon ayak izinin azaltılması, besin atıklarının önlenmesi ve geri dönüşümü, döngüsel iktisat ile güç tasarrufu ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının desteklenmesi üzere sürdürülebilirliğin birçok farklı boyutunu ele alan yenilikçi tahliller ortaya kondu ve hayata geçirildi.” dedi. Dördüncü, “Programla şirketlerin yeni eser ve hizmetler geliştirirken Sürdürülebilir Kalkınma Maksatlarını (SKA) itici bir güç olarak kullanmaları ve buradaki iş fırsatlarını ortaya çıkarmaları için genç profesyonelleri harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Kurumlarında sürdürülebilirlik odaklı yenilikçi tahliller geliştirmek isteyen şirketleri programa katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r