Murat Karayalçın’dan İmamoğlu yorumu: Ekrem Bey, İBB başkan adayımız olmalı

Murat Karayalçın’dan İmamoğlu yorumu: Ekrem Bey, İBB başkan adayımız olmalı

ABONE OL
Temmuz 12, 2023 03:00
Murat Karayalçın’dan İmamoğlu yorumu: Ekrem Bey, İBB başkan adayımız olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Bu görüntüyü izlemek için lütfen JavaScript’i aktifleştirin

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçimini kaybetmesi, parti içerisinde değişim davetlerinin yükselmesine neden oldu.

Değişim iletisi verenlerden biri de İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’ydu.

İmamoğlu’nun değişim iletisinin akabinde partiden de takviye bildirileri geldi.

İBB Lideri her ne kadar CHP genel başkanlığı için net bir adaylık açıklaması yapmasa da, partide değişim telaffuzları sebebiyle, aday olabileceğine dair verilen bir sinyal olarak algılandı.

“Ekrem Beyefendi bizim İBB lider adayımız olmalıdır”

Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden biri olarak bilinen, Eski SHP Genel Lideri ve CHP İstanbul Vilayet Başkanlığı vazifelerini yürüten Murat Karayalçın da, İmamoğlu’nun adaylığa oynamasıyla ilgili, açıklamalarda bulundu.

Habertürk’te konuşan Karayalçın şu cümleleri kurdu:

“Kimsenin önünü kapamak istemem lakin, Ekrem Beyefendi bizim İBB lider adayımız olmalıdır. Bazen bir yazgı kilitlenmesi olur. Ekrem Beyefendi için bir yazgı kilitlenmesi olduğunu düşünüyorum. Ekrem İmamoğlu, CHP’nin İBB lider adayı olmalıdır. Ne olursa olsun. Ben kazanacağına inanıyorum. Kazansa da kaybetse de Ekrem Beyefendi için bu türlü bir kıymetlendirme yapıyorum.”

“Eğer genel başkanlığa talip isen sırf telaffuz değil, partililerin önüne bir program koymalısın”

Karayalçın, açıklamalarını şu formda sürdürdü:

“Eğer genel lider, genel başkanlığa devam ediyorsa ve yarışın içerisindeyse, sen de genel başkanlığa talip isen, adaysan, yapman gereken sadece telaffuz değil, yapman gereken partililerin önüne bir program koymaktır. Onları ikna edecek, onları iktidara götürme konusunda ‘evet’ dedirtecek bir programın olmalıdır. Ekrem Beyefendi kusuruma bakmasın fakat ben kendisini belediyede değerlendiriyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.