Sıcak havalara aldırış etmeden uyumak için buraya dikkat: Bu öneriler ile mışıl mışıl uyuyacaksınız

Sıcak havalara aldırış etmeden uyumak için buraya dikkat: Bu öneriler ile mışıl mışıl uyuyacaksınız

ABONE OL
Ağustos 5, 2023 03:00
Sıcak havalara aldırış etmeden uyumak için buraya dikkat: Bu öneriler ile mışıl mışıl uyuyacaksınız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde yeterlice artan sıcaklılar, herkesi artık uykuya bile hasret bırakır hale getirdi. Bilhassa de gelen Afrika sıcakları ile birlikte bu yazın en sıcak günleri başlamışken, başlayan sıcaklar, uyku haline geçmeyi daha da zorlaştırır oldu. Bu nedenle dinlenmeden işe gidenlerden birkaç gün uykusuz kalıp zombi üzere gezenlere kadar pek çok kişi sıcak yaz günlerinde rahat bir uyku çekmenin formülünü aramaya başladı. Neyse ki, o denli birkaç formül var!

Daha evvel sıcak havalarda daha rahat bir uykuya geçmek için çokça su tüketmenizi, gün içerisinde şekerle yapmamanız gerektiğini, nevresim ve pijamalarını pamuklu seçmeniz gerektiğine dair bir yazı kaleme almıştık. Lakin artan sıcaklıklar, sıcak havaya karşı alınması gereken tedbirleri de artırdı. Biz de size yeni teklifler ile geldik! Pekala sıcak havalarda nasıl rahat uyku çekilir? İşte rahat bir uyku çekmenin kimi sırları…

Soğukluğu hissetmek için biraz çabalayın

Çok sıcakların başladığı şu günlerde yapmanız gereken iki şey var: Birisi soğukluğu hissetmek için çabalamak, ikincisi ise ortama ısıtan her şeyden kurtulmak! Soğukluğu hissetmek için biraz tuhaf olsa da yatak örtünüzü ya da yastık kılıfınızı buzlukta dondurabilir ve serinletebilirsiniz. Tıpkı formda sıcak su torbalarının yaz versiyonu olan bir buz torbası edinmek işinize yarayabilir. Bedenin soğuma noktaları olan; dizler, ayak bilekleri, bilekler, boyun, kasık ve dirsekler üzere bölgelere yerleştirdiğiniz bu torba daha kolay bir uyku sağlayabilir. Tıpkı halde bedeninizi su ile serinleterek yatmak ya da pervane önüne buz koyarak oda ısısını azaltmak işe yarayabilir.

Sıcak yayan her şeyden kurtulmayı deneyin

Geleli sıcak yayan her şeyden kurtulma aşamasına! Son derece yaygın fikrin bilakis konutu daha serin tutmak için gün boyunca pencereleri açık değil, kapalı tutmanız gerekiyor. Odanızın daha soğuk kalması için havalandırmalar dışında yatak odanızın penceresi ve perdesini yaz aylarında açmamalısınız. Elektrikli aygıtlar ısı yayma konusunda inanılmaz güzellerdir. Bu nedenle odanızdaki elektrikli aygıt sayısını minimuma düşürüp, soketleri dahi kapatmalısınız ki odanızdaki fazla ısı ortadan çıksın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.