Rusya’dan, temsilcilik ofisiyle ilgili KKTC ile temas

Rusya’dan, temsilcilik ofisiyle ilgili KKTC ile temas

ABONE OL
Ağustos 10, 2023 03:00
Rusya’dan, temsilcilik ofisiyle ilgili KKTC ile temas
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İHA

Rusya’nın yakın vakitte KKTC’de konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağına dair çıkan haberlerin akabinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya’nın hususla ilgili KKTC ile temasa geçtiğini açıkladı.

Tatar, Rus yetkililerin kendisiyle ve Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçerek ofis açma talebinde bulunduğunu belirterek, temsilciliğin pek yakında hizmete gireceğini vurguladı.

“Biz ülkemize daha fazla Rus’un gelmesini, yatırım yapmasını, turizmin canlanmasını istiyoruz”

KKTC’de 50 bine yakın Rus yaşadığını söz eden Tatar şu tabirleri kullandı:

“Rusya’nın buradaki vatandaşına hizmet verebilmek için attığı bu adım KKTC’nin tanınması manasına gelmese de varlığının kabul edilebilir olduğunu gösteriyor. Açılacak temsilcilik ofisiyle KKTC’de yaşayan Ruslar, konsolosluk süreçlerini rahatlıkla yapabilecek. Burada ABD’nin de, İngiltere’nin de ofisleri var. Bu türlü bir yapılanmanın olumlu olacağını düşünüyoruz. Güzel olsun diyorum. Biz ülkemize daha fazla Rus’un gelmesini, yatırım yapmasını, turizmin canlanmasını istiyoruz. KKTC devleti, hukuka uygun yasal tüm taleplere olumlu bakmaktadır”

Cumhurbaşkanı Tatar, ofisin nerede açılacağına dair ise şimdi net bir bilgi olmadığını söyledi.

GKRY Büyükelçiliğindeki Rus yetkili duyurmuştu

Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum İdaresi’nde (GKRY) bulunan büyükelçiliğinde vazife yapan bir yetkili, Rus resmi haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada Rusya’nın yakın vakitte KKTC’de konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağını belirtmişti.

Rus yetkili, “Çok yakın bir vakitte Lefkoşa kentinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar sistemli biçimde yapılacak” tabirlerini kullanmış, KKTC’de yaşayan Rus vatandaşlarına karşı yükümlülüklerin yerine getirilmesi gayesiyle bu türlü bir çalışma yürüttüklerini aktarmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.